Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Βραβεύτηκε στην Αμερική η ποιήτρια Γιώτα Στρατή - του Βάϊου Φασούλα (2006)


Βραβεύσεις - Ομογένεια - Βραβεύσεις
Βραβεύτηκε στην Αμερική η ποιήτρια Γιώτα Στρατή

            «Ένα «μπράβο» θα’ ναι λίγο και τα συγχαρητήρια δε φτάνουν να καλύψουν το λόγο-οίστρο, που η κάθε του λέξη είναι κι ένας στίχος».ΒΦ.
            Αυτός λοιπόν ο λόγος, με τις άπειρες διακυμάνσεις - καλλιτεχνικά άλματα και περιπάτους στα περιβόλια της  π ο ί η σ η ς, του  θ ε ά τ ρ ο υ  και του  δ ι η γ ή μ α τ ο ς,  λόγος δυναμικός και «τορνευμένος», αγνός και μεστός, λόγος που άλλοτε καίει και άλλοτε δροσίζει πυρωμένα μάτια, δρόμους και πολιτείες, ανήκει στην πτυχιούχο της Αγγλικής Φιλολογίας και συγγραφέα Γιώτα Στρατή, ΗΠΑ.
            Είχα τη χαρά και την τιμή να ασχοληθώ με το έργο τής Γιώτα Στρατή και σήμερα η χαρά παίρνει διαστάσεις και απλώνεται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από τον τομεάρχη μας στην Αμερική Σ. Δαρσινό για ακόμη δυο τιμητικές βραβεύσεις που έλαβε για το ποιητικό της έργο στην Αθήνα η Γιώτα Στρατή. Συγκεκριμένα: Στο διαγωνισμό της 20ης επετείου του Λογοτεχνικού Συλλόγου «Καφενείο Ιδεών» απέσπασε το Πρώτο Βραβείο από τη Νομαρχία Σαλαμίνας με την αρωγή της Ουνέσκο και του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού για το ποίημά της: «Ο καυτός ήλιος της Δήλου»
            Επίσης βραβεύτηκε από την «Πανελλήνια Εταιρεία Λογοτεχνών Αθηνών» για το ποίημά της: «Το έμβλημα της Αθήνα και της Αθηνάς»
            Γνωστή η ποίηση της Γ. Στρατή στο γράφοντα και όχι μόνο, όμως θα ήθελα επί τη ευκαιρία να μου επιτραπεί πρώτα να συγχαρώ τις Επιτροπές αξιολόγησης των βραβευμένων ποιημάτων της και βεβαίως την ίδια για την πλούσια προσφορά της στην ποίηση και γενικότερα στο χώρο των γραμμάτων.
            Ο Απόδημος Ελληνισμός - εκφραστής και πρεσβευτής του Πολιτισμού μας- μέσω της Γιώτα Στρατή τιμάται. Μαζί τιμάται και η «Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων - ΕΕΛΣΠΗ» στην οποία η Γ. Στρατή είναι μέλος της και μέλος τής Επιτροπής του τμήματος του Θεάτρου.
            Αγαπητή μας Γιώτα το Δ.Σ. και τα μέλη τής ΕΕΛΣΠΗ σε συγχαίρουν από καρδιάς και σου εύχονται καλλιτεχνικές επιτυχίες στην ποίηση, στο θέατρο και γενικά στο λόγο.

Γερμανία 04-02-2006
Για την ΕΕΛΣΠΗ
Βάιος Φασούλας  

***
Η σελίδα της Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η. στο Φεις είναι ΕΔΩ.

Η σελίδα του Προέδρου της Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η., Βάϊου Φασούλα είναι ΕΔΩ.

Η σελίδα της Γιώτας Σπανού - Στρατή είναι ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: